Lasek uitgelegd

De afkorting Lasek staat voor Laser Assisted Sub Epithelial Keratomileusis. Bij Lasek wordt er een flapje gemaakt van epitheelcellen. Lasek is een verbeterde en door ontwikkelde versie van de PRK laser methode

Ogen laseren met LASEK:

De bovenste laag cellen van het hoornvlies, het epitheel wordt van het oog losgeweekt met een alcohol oplossing. Nadat het epitheel is verwwijderd wordt met een laser de gewenste aanpassing aan het hoornvlies  gelaserd. .Na de behandeling wordt het epitheel welkom teruggeplaatst. Hierna wordt het hoornvlies ter bescherming tijdelijk met een zachte contactlens afgedekt

Het voordeel van het ogen laseren met lasek:

Personen met een dun hoorvlies komen niet voor elke behandeling in aanmerking. Lasek is een van de behandelingen die wel toegepast kan worden bij personen met een dun hoornvlies. Een gemiddeld hoornvlies is 550 micron dik. Voor de lasik-behandeling moet er minstens 260 micron overblijven nadat de flap verwijderd is.

Het resultaat van de LASEK ooglaser methode:

De Lasek methode komt qua resultaten in de buurt van de resultaten van Lasik zij het dat het bereiken van het beoogde eindresultaat iets langer duurt. Binnen een week is ongeveer een 4/5 van het voorgenomen resultaat behaalt. Het volledige resultaat is meestal na een aantal weken bereikt.

De meeste patiënten die een Lasek oog laser behandeling ondergaan hebben de volgende dag alweer enigzins zicht. Er kan echter nog sprake zijn van een troebel zicht gedurende 7 à 10 dagen gemiddeld. Een groot voordeel vna Lasek ten opzichte van PRK is, is dat er na de behandeling veel minder pijn ervaren wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.